Pidentääkö näytön tarkkuus akun käyttöikää vai säästääkö niin edes akkua? Tänään puhumme tästä aiheesta yrittää vastata tähän kysymykseen.

Kun se koskee mobiililaitteita, akun käyttöikä on aina näkyvä huolenaihe. Jotkut ihmiset saattavat välittää vähän vähemmän, kun jotkut ihmiset pitävät sitä perustavanlaatuisena. Akun käyttöikä on kuitenkin aina olennainen tekijä riippumatta siitä, kuka käyttäjä on. Nykyaikaiset tekniikat ovat sallineet joitain välttämättömiä askeleita kohti tulevaisuutta, avaamalla tiet uusille näköaloille.

Uusia ominaisuuksia sisältyy jatkuvasti uusimpiin tuotteisiin, kun taas jotkut vanhat ovat hylättyjä. Samanaikaisesti sisäiset komponentit muuttuvat paljon tehokkaammiksi, etenkin kun puhut prosessoreista. Valitettavasti on vielä yksi komponentti, joka lopulta kuluttaa monia akkuamme: näyttöä. Virrankulutuksen vähentämiseksi on olemassa lukuisia tapoja, mutta kuinka paljon näytön resoluutio vaikuttaa paristoihimme?

LCD vs OLED

Ensinnäkin, ennen kuin pääset artikkelin keskipisteen näkökohtiin, puhutaan yhdestä olennaisesta elementistä: näyttötekniikasta. Monet meistä tietävät jo, että nykyään LCD- ja OLED -näytöt ovat suosituimpia. Vaikka heidän toiminta on täsmälleen sama, he toimivat hyvin eri tavoin. Lisäksi niillä on joitain erillisiä ominaisuuksia, jotka tekevät niistä paljon sopivampia tiettyihin sovelluksiin. Asia, josta aiomme puhua, on valonlähde. Itse asiassa tapa, jolla nämä näytöt valaisevat, voi tehdä valtavan eron laitteen akun kestossa.

LCD -paneelit koostuvat nestemäisistä kiteistä, jotka polarisoivat ohjainpiirit tietyn kuvien ja värejen näyttämiseksi. Nämä kiteet valaisevat takaapäin omistettu valonlähde, jota kutsutaan taustavaloksi. Tämä valo on aina aktiivinen ja kirkkaus voi vaihdella asetusten mukaan, mutta näytetty kuva ei vaikuta siihen. Etuna on, että virrankulutus on paljon ennustettavissa, kun taas haittapuoli on hyvien voimansäästövaihtoehtojen puute.

OLED -paneelit koostuvat yksittäisistä RGB -LED -ryhmistä, jotka muodostavat pikseliä. Jotkut paneelit käyttävät kynä laattatekniikkaa jakamaan tiettyjä LED-levyjä kahden pikselin kesken, vähentäen siten kustannuksia ja virrankulutusta, mutta myös pienentämällä kuvanlaatua. Teknologian perusteella voimme helposti ymmärtää, että punainen pikseli kuluttaa vähemmän virtaa kuin valkoinen. Samasta syystä musta pikseli ei käytä lainkaan voimaa.

Näytön resoluutio tai koko

Kyllä, näytön koolla on merkitystä. Sinun pitäisi aina pitää mielessä, että näyttökoot mitataan diagonaalisesti, tästä syystä koon nousu ei ole lineaarinen. Laskettaessa kokonaisnäytön kokonaispinta huomaat, että 2 ″ diagonaalin ja 2,5 ″: n välillä ei ole paljon eroa. Ero muuttuu kuitenkin paljon huomattavammaksi vertaamalla 5,5 ″ -näyttöä 6 ″. Yleensä, kun tuottaja vapauttaa laitteen kahdessa eri näytön koossa, isommassa laitteessa on suurempi akku virrankulutuseron peittämiseksi – ja joissakin tapauksissa lisää vähän ylimääräistä. Tästä syystä näytön koko ei ole jotain, josta sinun pitäisi huolehtia. Varmista vain, että akun koko riittää näytölle ostaessasi uutta laitetta.

Älä missaa: älypuhelinten tekniset tiedot: näyttö ja kosketusnäyttö

Kirkkaus

Kuten jo aiemmin keskusteltiin, kirkkaus on ylin elementti, kun se koskee virrankulutusta. Eri paneelit toimivat eri tavalla, ja OLED: t ovat tyypillisesti paljon tehokkaampi vaihtoehto. Syynä tähän on se, että käyttäjä voi asettaa suositun kirkkauden molemmilla, mutta OLED -näytöt voivat muuttaa paneelin kirkkautta näytetyn kuvan perusteella. Olemme myös tunnustaneet, että jotkut värit kuluttavat vähemmän voimaa kuin toiset, etenkin ensisijaiset. Vaikka kirkkauden vähentäminen olisi ylin virransäästöratkaisu, se ei ole todella houkutteleva vaihtoehto jokapäiväiseen käyttöön. Nyt olemme sulkeneet tämän pois pysyvänä ratkaisuna, mutta mitä muuta voimme tehdä?

Natiivi näytön resoluutio

Nyt voimme vihdoin puhua keskipisteestä, näytön resoluutiosta. Tämä aihe jaetaan kahteen osaan, ja ymmärrät pian miksi. Resoluution vähentäminen voi olla tehokas tapa vähentää virrankulutusta, mutta se ei todennäköisesti ole syistä, joista olet ajatellut. Vähemmän pikseliä merkitsee vähemmän voimaa, eikö niin? Ei välttämättä.

Vertaamme yhtä LED -pikseliä 4 pienempään, jotka kattavat saman alueen. Jos asetamme säteilyn valon määrän samalle tasolle, on mahdollista, että 4 pienempää pikseliä tekevät työnsä paljon tehokkaammin. Kun se koskee nestekidenäyttöä, pikselien määrä ei vaikuta taustavalon paneelin takia. Molemmissa tapauksissa näyttää siltä, ​​että alemmalla pikselimäärällä ei oikeastaan ​​ole merkittävää eroa virrankulutuksessa. Joten miksi tarkalleen meidän pitäisi edes harkita alemman näytön tarkkuuden käyttöä?

Syynä on vaadittava prosessointivoima. Paljon enemmän pikseliänull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *